Tebbe

Född: 1997
e. Brino ox
u. Carmencita V
Ras: Korsning Welsh/Arab
Färg: Skimmel
Mankhöjd: 129 cm, b-ponny

Tebbe heter egentligen Tinker Bell’s Rose.Hennes pappa är arab och mamma är welshponny och det var egentligen inte alls meningen att det skulle bli någon liten Tebbe, men pappa Brino hoppade in i hagen till lilla Camencita en dag och lite oväntat så tittade ett litet skimmelföl fram en dag i november 1997.

Tebbe är jättesnäll och bussig i alla lägen. Hon kan vara sur mot andra hästar men aldrig mot människor. Tebbe tycker mycket om att bli ompysslad och har tålamod och står stilla även om man inte är så hästvan. Både nybörjare och mera vana ryttare kan ha glädje av att rida henne. Med den som inte kan så mycket går hon lugnt och tryggt och gör det man ber henne om. Ibland kan hon bli lite för lugn på lektionen men då är det bara till att väcka henne så sätter hon fart igen.

Med den mer vana ryttaren kan hon gå fint på tygeln och hon är välutbildad inom både dressyr och hoppning. Hoppning är hennes favoritgren och hon hoppar lätt hinder på 1 meter. Tebbe är en duktig tävlingsponny och tävlar i hoppning, dressyr och ponnygalopp och hon har många segrar och placeringar.