Pluto

Född: 1993

e. Åstratorps Mirage
u. Pantina
ue. Merrie Marshall

Ras: New forest
Färg: Brun
Mankhöjd: C-ponny

Pluto är en 17-årig, renrasig New Forest-kille som kom till Torns i augusti 2010.
Han är född i norra Skåne och har tävlat med goda resultat, är utbildad Lätt B i både hoppning och dressyr. Han är en mycket omtyckt häst i ridskolan som snabbt blir önskad först. Han är lugn och snäll att rida och passar såväl nybörjaren som den erfarna ryttaren.
Han gör alltid sitt bästa och älskar att hoppa! Tänk bara på att ”hålla upp huvudet” på honom efter hindren, annars vill han ibland busa lite efter hindret för att han blir så glad av hoppning!
I dressyr går han fint i form om han drivs på med sätet. Han har en underbar mjuk galopp. Var tydlig när du fattar galopp så det inte blir slängtrav, då är det bättre att börja om från början.
Pluto tycker mycket om att blir ompysslad och ryktad men man får ibland påminna Pluto om att det inte är han som bestämmer när han börjar bli otålig och vill kolla om det händer något roligare någon annanstans. Han har lite svårt att stå still, beter sig ibland som en stor fölunge fast han är 17 år….
Han letar gärna i dina fickor efter godis och för att han inte ska bli för nafsig ska han bara få godis i sin krubba. Han älskar morötter och äpplen!

Pluto är som en stor, snäll nallebjörn med ett hjärta av guld!