Kalle

Född: 2002
e: Vernons Veuve Clicquot RNF 149
u: Ängsgårdens Garbo RNF 2278
ue: Vernons Peeping Tom RNF 114
Ras: New Forest
Mankhöjd: C-ponny (139,5 cm)
Ägare: fam Hammarlund

Kalle är en svenskfödd New Forestponny som är lugn och trygg och mycket snäll. Han heter egentligen Ängsgårdens Karl. Kalle möter dig alltid med en pigg och glad blick, aldrig några sura miner. Lika snäll mot människor som mot andra hästar. Han njuter av att bli ompysslad. Med nybörjaren är Kalle lugn och försiktigt men med den mer erfarne ryttaren kan han gå riktigt fint. Kalle har lätt för att gå i rätt form men ryttaren kan inte bara åka med utan måste jobba med honom hela tiden och blir då belönad med mjuka fina gångarter.
Kalle tycker mycket om att hoppa och är duktig på det men hans föräldrar är fina dressyrhästar vilket även syns på Kalle. Som 5- och 7-åring fick han fina utmärkelser på championatet.
Det finns några saker som Kalle inte gillar. Han tycker inte alls om när man rör hans öron så det kan ibland vara lite knepigt att tränsa honom, låt gärna ridläraren göra det. Han är lite kittlig på rumpan så var försiktig med spöet för han kan göra ett litet bocksprång om man kittlar honom. Han gör det inte för att vara elak utan för att han tycker att det är läskigt och obehagligt. Men låt dig inte avskräckas av det för Kalle är en helmysig liten kille! Han gillar morötter och äpplen, men ge honom i krubban och inte i handen.