Fight For Love

Född: 1993
Imp: Holland
Ras: Arabkorsning
Färg: Fux med bläs
Mankhöjd: 144 cm
Ägare: Sigrid Eriksson

fightenFight for Love kallas till vardags för Fighten. Hon är en tillitsfull och vänlig d-ponny som trots sitt namn inte alls har behövt kämpa särskilt hårt för vår kärlek! Vi föll direkt för hennes vackra ögon, coola och samtidigt pigga sätt. Fighten är en äldre dam som behållit sin nyfikenhet. Hon är lugn i trafiken så länge hon slipper stora läskiga skördetröskor.

Fighten tycker om att bli borstad med mjuka borstar. Hon är snäll att tränsa men vill att man tar det nätt med sadelgjorden. Man får spänna den i etapper och sitta upp från en pall. Var också noga med att ingen hud veckar sig under sadelgjorden för då får hon skav. Fighten är en frusen dam och blir på dåligt humör om hon måste huttra. Men när man sätter på täcket ska hon helst stå fastspänd för hon tycker inte om när man drar och fixar med spännena framme vid bogen.

Fighten är importerad från Holland och kom till Sverige 2002. Hon har alltid bott i Skåne och är tävlad både i hoppning och dressyr, åtminstone upp till LB. Hon har även gått lite fälttävlan och hon älskar terränghinder. Fighten kan arbeta i form men kräver att ryttaren är mjuk och stadig på hand och sits. Man behöver också kunna hålla om henne med skänkeln. Hon tycker mycket om att hoppa och kan då bli lite stark. Det är aldrig någon idé att dra Fighten i munnen
utan man får försöka med tålamod och halvhalter. Hon är en liten godisråtta men bäst av allt är något övermogna bananer. Godis serveras i krubban, inte från handen!