Ny på ridskolan?

Är du ny på vår ridskola? Känner du dig lite osäker på vad som gäller? Oroa dig inte, du kan läsa här!

Tider och grupper

Varje grupp rider i 45 minuter. De allra flesta har även en halvtimme före sin lektion för att hinna rykta och sadla sin häst om den inte redan är det. Man ska även räkna med en kvart eller en halvtimme efter för att rykta av och göra i ordning hästen för natten. Om du vill veta exakt vilka tider som gäller kan du läsa om det på sidan med tider och schema.

Det är jätteviktigt att du kommer i tid till din lektion! Var på plats på utsatt tid för att hinna med sadling och ryktning. Om någon är sen är det inte bara tråkigt för dig som missar lektionstid, det är även trist för de andra i gruppen som måste vänta på dig. Är du sen och inte hinner till ridhuset i tid kan vi av säkerhetsskäl inte garantera att du kan vara med på lektionen, vilket både vi och du tycker är tråkigt. Så se till att ha en liten tidsmarginal!

Säkerhet och utrustning
Vi är mycket måna om säkerheten på ridskolan, och alla ridinstruktörer informerar om vilka regler som gäller i stall och ridhus. Alla hästar som görs i ordning ska vara uppbundna. Alla elever ska ha på sig hjälm och gärna säkerhetsväst vid all hantering och ridning. Både hjälm och väst finns att låna. Vid ridning ska ryttaren ha skor eller stövlar med ordentlig klack och inte ha några löst hängande kläder så som halsdukar. Fråga instruktören om du undrar något!

Plats
De flesta grupperna rider i vårt Mellanridhus (20×40 m) som ligger parallellt med stallarna. Grupp 2 och 3 på onsdagar och måndagar rider i Lilla Ridhuset som ligger i direkt anslutning till stallarna. På sommarhalvåret försöker vi rida utomhus så mycket det bara går.

Hästar
Torns hästar är ponnyer och någon storhäst  som antingen ägs av Torns, eller hyrs in till ridskolan. Du får en häst tilldelad av din instruktör innan lektionen och rider den ca fyra gånger innan du byter till en annan häst. Alla hästar på ridskolan har en sida om sig här på hemsidan, läs om dem och bekanta dig med våra fina ponnyer!

Personal

Ridskolan sköts av ridskolechef Hanna Ericsson och 4 instruktörer. Om oss kan du läsa mer på sidan >>>Instruktörerna!