Hoppning

Torsdagar jämna veckor – Chanette Bellander
Chanette Bellander håller hoppträningar i stora ridhuset eller paddocken på Torns på torsdagar jämna veckor för medlemmar med ponny eller häst. Tre grupper bestående av 5-6 ekipage. Anmälan via formulär nedan. Bekräftad anmälan gäller hela terminen. HT-18 är 9 gånger (v. 34-50, dock ej hoppning på höstlovet v. 44 utan istället tisdagen den 6 november v. 45). Ekipage som deltagit tidigare har förtur. Träningarna pågår en timme och kostar 200:- per gång att betalas enligt separat instruktion. Förutom kursavgift ska de som deltar i våra kurser betala en avgift för att använda vår anläggning. Avgiften betalas i förskott i samband med kursstart. Gäller endast ekipage utan ridhuskort som inte bor på anläggningen.
Vi turas om att bygga och riva banan.

Om Chanette Bellander
Chanette Bellander har ridit upp t.o.m. 1.30-1.35 i hoppning samt lite dressyr. Utbildad C-tränare sedan 12 år och har varit tränare i 15 år. Har coachat många ryttare upp t.o.m. 1.50 samt till EM, bland annat döttrarna Eleonor och Amanda Bellander. Chanette Bellander har varit lagledare för många lag från div II – elit och gillar att coacha på alla nivåer. Hon arbetar till vardags som mellanstadielärare och har arbetat med barn i hela sitt liv. Chanette Bellander bor på en hästgård utanför Helsingborg tillsammans med sin familj, som föder upp hästar samt har tävlingshästar på olika nivåer.

Anmälan – Chanette Bellander, sista anmälningsdag HT-18: 1 augusti

Torsdagar ojämna veckor – Ellen Hedman och Hanna Gunnarsson
Ellen Hedman och Hanna Gunnarsson håller hoppträningar för medlemmar med ponny eller häst. Hanna har den första gruppen med ekipage som är alldeles i början av sin hoppkarriär. Läs mer om Ellen och Hanna nedan och anmäl via formulär nedan. Terminen delas upp i två perioder, bekräftad anmälan gäller för första perioden. En period är fyra till fem hopptillfällen. Träningarna pågår en timme och kostar 200:- per gång att betalas enligt separat instruktion. Förutom kursavgift ska de som deltar i våra kurser betala en avgift för att använda vår anläggning, ifall ekipage inte har ridhuskort och inte bor på anläggningen. Avgiften betalas i förskott i samband med kursstart. Vi hjälps åt att bygga och riva bana.

Anmälan – Ellen Hedman och Hanna Gustavsson, sista anmälningsdag HT-18: 10 augusti

Om Ellen Hedman
Ellen Hedman driver en hästverksamhet utanför Sjöbo där huvudinriktningen är att ta fram och utveckla tävlingshästar i hoppning. Ellen Hedman har erfarenhet från hästvärldens alla olika hörn där hon arbetat både med både trav, galopp och ridhästar och därav fått en bredare syn av hur man tränar en häst. Själv har hon ridit sen barnsben och tävlat upp till svår hoppning på flertalet hästar. Idag har hon drygt 20 hästar på gården där hälften är hennes egna och hälften rider och tävlar hon åt olika uppfödare/ägare. Hopptränare har hon varit regelbundet sen 12 år tillbaka och hopppas hela tiden kunna dela med sig av sin kunskap och egen erfarenhet i sadeln till sina ambitiösa elever. Hennes måtto är att en glad ryttare och en glad häst gör alltid sitt allra bästa!

Om Hanna Gunnarsson
Hanna jobbar hos Ellen Hedman där hon till vardags sköter både stall och hästar, samt rider. Hon har sysslat med hästar nästan hela livet varav den största delen hållit till på Torns. Hon tävlar på 120-nivå och är en driven tjej som brinner för att utveckla både sin egen och sina elevers ridning. Hanna vill alltid att både ryttare och häst ska känna sig glada och positiva för att kunna göra ärr så bra ridpass som möjligt, var gång man sitter i i sadeln.

IMG_1339 (2)