Hoppning

HOPPNING

Tisdagshoppning
Chanette Bellander håller hoppträningar i stora ridhuset på Torns jämna veckor för medlemmar med ponny eller häst. Tre grupper bestående av 5-6 ekipage. Anmälan via mail till hantverksgatan@hotmail.com). Bekräftad anmälan gäller hela terminen. HT är cirka 10 ggr och VT är cirka 12 ggr. Ekipage som deltagit tidigare har förtur. Träningarna pågår en timme och kostar 200:- per gång att betalas enligt separat instruktion. Förutom kursavgift ska de som deltar i våra kurser betala en avgift för att använda vår anläggning. Avgiften betalas i förskott i samband med kursstart. Gäller endast ekipage utan ridhuskort som inte bor på anläggningen.
Vi turas om att bygga och riva banan.

Om Chanette Bellander
Chanette Bellander har ridit upp t.o.m. 1.30-1.35 i hoppning samt lite dressyr. Utbildad C-tränare sedan 12 år och har varit tränare i 15 år. Har coachat många ryttare upp t.o.m. 1.50 samt till EM, bland annat döttrarna Eleonor och Amanda Bellander. Chanette Bellander har varit lagledare för många lag från div II – elit och gillar att coacha på alla nivåer. Hon arbetar till vardags som mellanstadielärare och har arbetat med barn i hela sitt liv. Chanette Bellander bor på en hästgård utanför Helsingborg tillsammans med sin familj, som föder upp hästar samt har tävlingshästar på olika nivåer.

Torsdagshoppning
Anneli Nyman och Ellen Hedman håller hoppträningar för medlemmar med ponny eller häst. Anneli Hedman tränar ekipage som är i början av sin hoppträning och Ellen Hedman tränar de som kommit lite längre. Läs mer om Anneli och Ellen nedan och anmäl via mail till mariaalmaadri@gmail.com). Bekräftad anmälan gäller för en period åt gången, d.v.s. för VT18 vecka 3-15, och vecka 17-23. Träningarna pågår en timme och kostar 200:- per gång att betalas enligt separat instruktion. Förutom kursavgift ska de som deltar i våra kurser betala en avgift för att använda vår anläggning, ifall ekipage inte har ridhuskort och inte bor på anläggningen. Avgiften betalas i förskott i samband med kursstart. Vi hjälps åt att bygga och riva bana.

Om Ellen Hedman
Ellen Hedman driver en hästverksamhet utanför Sjöbo där huvudinriktningen är att ta fram och utveckla tävlingshästar i hoppning. Ellen Hedman har erfarenhet från hästvärldens alla olika hörn där hon arbetat både med både trav, galopp och ridhästar och därav fått en bredare syn av hur man tränar en häst. Själv har hon ridit sen barnsben och tävlat upp till svår hoppning på flertalet hästar. Idag har hon drygt 20 hästar på gården där hälften är hennes egna och hälften rider och tävlar hon åt olika uppfödare/ägare. Hopptränare har hon varit regelbundet sen 12 år tillbaka och hopppas hela tiden kunna dela med sig av sin kunskap och egen erfarenhet i sadeln till sina ambitiösa elever. Hennes måtto är att en glad ryttare och en glad häst gör alltid sitt allra bästa!

Om Anneli Nyman
Anneli Nyman är nerflyttad i från Stockholm där hon haft en egen ridskola i 10 år. Anneli Nyman har gått RIK på Strömsholm. Hon är i grunden fälttävlanstjej, men är mer dressyrinriktad sen några år tillbaka. Anneli Hedman har utbildat hästar upp till svår klass dressyr och 140 hoppning och hon håller både dressyr och hoppträningar på alla nivåer.