1988-1998

1988
TPK arrangerar DM i dressyr/hoppning och hela anläggningen och hinderparken genomgår en ansiktslyftning.
Vi får en mästare i Matilda Johansson på Esmeralda, kat B. Brodern Lucas vinner SM-guld i galopp, kat A med Pom-Pom. Vid VM i voltige deltar torningar individuellt.
Bernt Åberg tilldelas SPFs guldnål för förtjänstfulla insatser och klubben hedras med bidrag från fl era stiftelser och fonder till ett värde av 40 000 kr. Till ny ordförande väljs Olle Kjellström.

1989
Lucas Johansson vinner åter SM-guld i galopp. Åttamannalaget i voltige blir 6:a i SM. Paula Kjellström vinner DM i fälttävlan med Leading Lincoln, kat C, medan 26-åringen Dusky Queen fortsätter sin karriär och blir klubbmästare med Ylva Segner i sadeln. Gammal är äldst!!
Helena Jerndal på Silver Star deltar i NM i Finland och vinner lagguld samt blir 5:a individuellt. TPK koras till bästa klubb vid dressyr/hopp- DM. Årets satsning var en tredagars fälttävlan med EM-kval.
Torsten Nilsson hyllas av Lunds kommun med ett ledarstipendium. Lotta Axelsson får stipendium ur Thore Johanssons minnesfond.
Voltigelaget gör studiebesök i Tyskland och Danmark. Dränering utförs vid ridhuset och ny botten läggs in både i stora och lilla ridhuset.

1990
Fin säsong för Paula Kjellström och Leading Lincoln, SM-guld och NM-guld i lagfälttävlan. Isak Andersen och Allegro, kat D, representerar Sverige vid EM i fälttävlan i Rom och NM i Skövde. Hilde Andersen vinner SM-guld i galopp på A-ponnyn Mimmimi. TPK hade sju ryttare med vid fälttävlans-SM i Hermanstorp. Karl Branzén blir ny ordförande i TPK.

1991
TPK fyller 25 år. Jubileumsåret till ära tar Hilde Andersen på Chagall och Christina Jensen på Smedhults Jonna, kat C, hem varsitt svenskt mästerskap vid SM i fälttävlan i Botkyrka. Isak Andersen på Allegro tar en hedrande 2:a plats. Under året anordnas jubileumstävlingar och sponsorkommittén ordnar en fond på 40 000 kr att användas till utbildningsändamål.

1992
Amie Kjellström blir ny ordförande. A-tävlingar genomförs i Björnstorp i fälttävlan med EM-kval. Klubben trycker på kommunen angående ridhusbygge och får besök av Lunds politiker och fritidsförvaltningen.

1993
Även detta år anordnas stora EM-kvaltävlingar i fälttävlan ute i Björnstorp. Hilde Andersen och D-ponnyn Allegro representerar Sverige i NM i fälttävlan och får guldmedalj såväl individuellt som i lag.

1994
Klubben tecknar ett arrendeavtal med Lunds kommun avseende marken mitt emot ridhuset. Tre nya hagar anläggs plus ett ridspår runt omkring dem. Storhästryttare kan lösa licens i klubben för första gången.

1995
Glädjens och sorgens år. Kommunen beviljar ett tio års ränte- och amorteringsfritt lån på 1 888 000 kronor till ett nytt ridhus och klubben undertecknar ett köpekontrakt avseende mark söder om Rönnströmska gården. Men inte många månader efter det glädjande beslutet brinner Axelgård ner och fem hästar brinner inne. Provisoriska boxar byggs uppe vid Rönnströmska gården för de hemlösa hästarna.
Voltigen expanderar och ytterligare en häst -Legend – köps in som voltigehäst.
Karl-Erik Bergquist väljs till ordförande.

1996
Ett nytt ridhus på 25 x 65 meter står äntligen klart och invigs i oktober. Klubben har nu tre ridhus och en toppmodern anläggning. Axelgård byggs efter lång väntan upp och blir inflyttningsklart på senhösten. Fälttävlan i Björnstorp drar rekordmånga anmälningar som bevisar att Björnstorpstävlingarna är uppskattade arrangemang bland hästfolk. Torns Ponnyklubb tävlar åter i allsvenska dressyrens elitserie.

1997
Otto och Lena Wiese på Stångby Plantskola donerar ca 100 träd för plantering runt ridhuset och utmed Västratornsvägen. Riksidrottsförbundet ger bidrag på 70 tkr till det nya ridhuset. Del av vagnboden byggs om till sekretariat och teorisal. Nationell ponnyfälttävlan med EM-kval i Björnstorp, Mycket bra tävlingssäsong, med sammanlagt ca 1200 startande ekipage . Torns Ponnyklubb (TPK) ändrar namn till Torns Ryttarförening (TORN).

1998
Rönnströms gård, som under nära nog 30 år funnits till föreningens förfogande genom arrende av Anna och Gunnar Rönnström, har nu köpts av föreningen. För en köpeskilling av 500 tkr har Torns av förra ägarna Jan Rossing, Ingvar och Anna Maria Carlsson övertagit ekonomibyggnader och de 3,6 ha mark som tidigare arrenderades. Ungdomssektionen har bytt namn till Torns Ryttarförenings Ungdomssektion (TRU). Josefin Hellström med Apell och Theres Lindstrand med Impaula har deltagit i SM i fälttävlan resp dressyr. Fälttävlan för häst samt DM i ponnyfälttävlan och avdelningsridning var en del av årets tävlingsarrangemang. I den senare gick mästerskapstiteln till TORN under lagledare Linda Nilsson. 1500 starter har gjorts under året.