1977-1987

1977
Förhandlingar angående Axelgård fortsätter. Elva torningar åker till Hamburg med Ingrid Wilhelmsson för att träna voltige. Nytt EM-silver för Marie-Louise till lagledaren Torsten Nilssons stora glädje.

1978
TPK blir hästägare genom köpet av voltigehästen Olle. Ett 50-tal elever på voltigekurs som startar i februari.
Marie-Louise tar sitt 5:e dressyr-DM och deltar tillsammans med Anna-Karin Andersson i EM, där det svenska laget tar guld. EM anordnas i Helsingborg, där TPK deltager med flera funktionärer och voltigelaget har uppvisning. Hemma byggs ridhusgaveln om, målas och får sitt vita TPK-emblem. Ridhusbotten byts ut, nytt staket i paddock och fyra järngrindar förbättrar anläggningen. Besök av Erich Flugge och voltigörer samt studiebesök av SPF och Ridfrämjandet. Hästhosta har åter härjat och stallet förses därför med tolv friskluftsintag och bevattning av ridhus görs möjlig. Äntligen kan de första ryttarna flytta in på Axelgård och tanken att klubben kan få ungdomsledare ur de egna leden förverkligas.

1979
Premiär för fälttävlan i Björnstorp. TPK tar två segrar, Charlotta Idh på Tanny Boy, kat B och Pernilla Siberg på Casita Flower kat C. I SM deltar sex ekipage från TPK i alla grenar. Extra årsmöte angående Axelgårds finansiering och åter fl era studiebesök från Tyskland, Bornholm och Malmö Halvblodsklubb.

1980
Såväl Charlotta som Pernilla Siberg bärgar SM-medaljer och Pernilla rider hem lagguldet i EM-dressyr. TPKs nye ordförande blir Peter Stenkula.

1982
Sofia Göransson rider hem SM-seger i dressyr, kat B, på Mr Cadett Goldflake.

1983
Tre torningar deltar i Nordiska Mästerskapen. I fälttävlan Helena Ruth på De Thott, kat D och Charlotta Idh på Möllans Crazy, kat C samt i dressyr Gunilla Nyman på Paddy, kat D. Premiär för Msv hoppning på TPK. Hyllan får nytt golv och ett domartorn byggs.

1984
TPK arrangerar SM i voltige och DM i fälttävlan. Gunilla Nyman tar EM-brons i lagdressyr samt NM-silver såväl individuellt som i lag. Arrendeavtal tecknas med Lunds kommun angående mark till hagar väster om Axelgård.
Enligt motion till årsmötet 1983 bildas en projekteringsgrupp för en ridhusutbyggnad.
Stefan Kreutz väljs till ny ordförande i klubben.

1985
Voltigelaget representerar Sverige vid EM i Hamburg. Vi äger en häst och nu också en ponny, Balthazar, som TPK fått i gåva.

1986
TPK fyller 20 år och hyllas med ett programinslag i Radio Malmöhus. Tre hedersmedlemmar utses, Tore Ekelin samt Caroline och Thure-Gabriel Gyllenkrok. TPK deltar i VM i voltige i Schweiz. Isak Andersen på B-ponnyn Chagall vinner DM och tar silver i SM i fälttävlan. Ridhusutbyggnad och ridstigar diskuteras ständigt med
kommunen.

1987
Dags att visa bredden i klubbens verksamhet, hela tio ekipage deltar i årets SM i alla grenar. SM-guld i galopp för Matilda Johansson och Pom-Pom, kat A. Marie Stenkil på Carmencita II, kat D, representerar Sverige på EM och NM i fälttävlan. Dressyrbana byggs i hagen. Serietävlingarna utökas med storhästklass.