Föreningen

Torns Ryttarförening är en ideell förening som grundades 1966. Bara någon kilometer utanför Lunds centrum finns här ett stort utbud av rid-, tränings- och tävlingsmöjligheter i såväl hoppning, dressyr och fälttävlan.

Torns anläggning är komplett med stallar, hagar, klubbrum, tre ridhus samt utebanor för dressyr, hoppning, terräng och ett galoppspår.
Här finns 43 boxplatser för uthyrning, där man kan välja mellan privatbox (häst) eller så kallad ridskolebox där man kan ha sin ponny uppstallad till ett kraftigt reducerat pris mot att den går i ridskola 2 dagar i veckan.

Här finns en ridskola med lång tradition för barn och ungdomar där vi varje vecka har ca 120 elever som rider på våra privatägda ponnyer som står till ridskolans och handikappverksamhetens förfogande.

Torns ridanläggning och ridskola är kvalitetssäkrad sedan 2003 enligt Svenska Ridsportförbundets grundkriterier. När förbundet besiktigar en anläggning tittar man bland mycket annat på att säkerheten ska vara tillfredsställande, att man har en god hästhållning och att anläggning och stallar är välskötta.