Fodervärd

Egen ponny – utan att behöva köpa den

På Torns har vi sedan många år tillbaka ett system där man kan hyra ponny de dagar de inte går i ridskolan. Det är ett jättebra sätt att testa hur det är att vara hästägare samtidigt som man har tid till annat och man har inte ansvaret som ägare.

Hästarna
Torns äger eller hyr in hästarna och vi är måna om att det ska bli bästa möjliga matchning! De är alla ponnyer i nuläget, de minsta är a-ponnyer och de största c-ponnyer.

De här ponnyerna deltar i vårt fodervärdsprogram:

Du kan läsa om dem och alla våra andra hästar på sidorna om >>Ridskolehästarna

Vad ingår?
Torns äger eller hyr in hästen, som går i ridskolan tre dagar i veckan, resten av dagarna är den fodervärdens egna och då är det precis som att ha egen häst. Du sköter om den och rider, om du vill kan du vara med på tävlingar, både på Torns och på andra klubbar. På tisdagar är alla som kan rida själv i skritt, trav och galopp med på dressyrlektion vilket ingår i fodervärdskapet. Många väljer dessutom att hoppträna för någon av de tränare som kommer till Torns eller ta privatlektioner för en tränare, men det ingår inte i fodervärdskapet.

Vissa familjer väljer att dela hästen med andra familjer och det går också bra! I stallet träffar du många andra hästtokiga tjejer och killar och det finns många som kan hjälpa dig om du behöver.

Vad behöver jag göra?
Som familj till en häst i stallet behöver du hjälpa till med fodringar och utsläpp/intag från hagarna på vardagskvällar och helger. Man är även funktionär på en viss mängd tävlingar som klubben anordnar. Mycket av vår förening bygger på ideellt arbete så att vi kan hålla kostnaderna nere! Det kostar även en viss fast summa att vara fodervärd.

Har du frågor eller är du intresserad av att bli fodervärd? Vad roligt!
Kontakta vår ridskolechef via formuläret nedan eller mail, ridskolan@torns.org
Vid intresse att bli fodervärd: Berätta om ryttaren, vilken hästvana ni i familjen har, vilken typ av häst ni är intresserade av så hör vi av oss tillbaka!

Ibland är det kö på våra hästar, men har man tur är det nyligen någon som flyttat eller så har vi en ny häst!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Skriv in tecknen i rutan:
captcha