Ridhus

Rönnströmska ridhallen, 25 x 66 m
Efter många års arbete med planering och finansiering, stod 1996 äntligen ytterligare ett ridhus på 25×65 m klart att invigas, lagom till klubbens 30-årjubileum.
Under ett par intensiva sommarmånader lade många Torningar en stor del av sina semesterdagar på bygget för en repris på det första ridhusbygget 1971.
Nybygget fick sitt namn efter klubbens välgörare Gunnar och Anna Rönnström, som betytt så mycket för klubbens utveckling alltsedan starten 1966.

Mellanridhuset, 20 x 40 m
Större delen av ridskoleverksamheten äger rum i Mellanridhuset.
Här finns även en rymlig läktare och klubb- cafeterialokalen ”Hyllan”.
En del av den ursprungliga vagnboden har byggts om till tävlingssekretariat, centralt placerat mitt i anläggningens centrum. Under tävlingar är Hyllan, i våningen ovanför sekretariatet, en plats dit både ryttare och publik gärna söker sig för en stunds avkoppling i vår uppskattade servering.
Den första generationen Torningar hade med envishet och massiv arbetsinsats visat vilka stordåd ett aktivt föreningsengagemang kan leda till. Mellanridhuset stod klart lagom till klubbens 5-årsjubileum 1971.

Lilla ridhuset, 12 x 24 m
Lilla ridhuset används främst av ridskolans nybörjar- och handikappgrupper som inte kräver så stora ytor att rida på.
Det var här grundarna av Torns Ponnyklubb i mitten på 1960-talet började att bygga upp det som idag vuxit till Torns Ryttarförening. Maskinhallen på Rönnströmska gården inreddes till manege och på ena kortsidan byggdes ett varmt och ombonat klubbrum – Klubban – med utsikt över vad som pågår i manegen.