Tio frågor till Torns Ryttarförenings nye ordförande – Patrik Dahlberg

Publicerat den 07. Mar, 2018 av in Föreningsinfo

  1. Hur skulle du beskriva dig själv?

Snäll, hjälpsam, lojal, noggrann, strukturerad.

  1. Varför tackade du ja till ordförandeskapet i Torns Ryttarförening?

Dels ville jag ju inte att klubben skulle stå utan ordförande, sedan gillar jag föreningslivet, har varit med i många klubbar genom åren dels som aktiv och dels suttit i styrelser på olika poster, sedan vill jag gärna vara med och driva klubben framåt.

  1. Vad är det som gör Torns unikt, enligt dig?

God gemenskap, trevliga människor, kontakten med hästarna, bra anläggningar och kombinationen med ridskolan och även privata hästar.

  1. Vad är det viktigaste som du ser det, som du vill arbeta för på Torns?

Det viktigaste är inte vad jag tycker utan vad styrelsen och dess medlemmar tycker gemensamt. Det är vi tillsammans som skapar klubben.

  1. Har du någon vision för Torns? Hur ser den ut?

I våra måldokument står det att klubben ska skapa förutsättningar för att så många som möjligt skall kunna ta sig från ponny till häst, från amatör till elit i en långsiktigt hållbar förening. Våra hästars välfärd, vårt bemötande och vår anläggning skall vara omtalat positiv. Även att vi försöker verka för att följa ridsportens ledstjärnor så mycket som möjligt i vardagen på stallet. Allt detta vill jag verka för.

  1. Hur kom hästar och ridning in i ditt liv?

Min fru red på hobbynivå när vi träffades, men det startade väl framför allt när vår dotter Moa började rida för många år sedan (4-5 år gammal), några år senare började Thea, sedan har det rullat på, första klubben var Lomma Ridklubb där de gick i ridskola, sedan blev det Torns där vi har varit fodervärdar, ridit inhyrda hästar och sedan sen en tid tillbaka äger vi en storhäst och en D-ponny.

  1. Vad är det som gör att så många människor sysslar med den här sporten, tror du?

Det är något speciellt samspel mellan djur och människa som är svårt att beskriva.

  1. Vad är det roligaste med att umgås med hästar, tycker du?

Träningar, tävlingar, ungdomars och barns glädje när de lyckas tillsammans med sin häst vad de satt sig för.

  1. Vad gör du när du inte är i stallet?

Tränar bowling och spelar även i svenska seriesystemet, tränar landsvägscykling, cyklar motionslopp, film, akvariefiskar, vår hund.

  1. Vad längtar du efter just nu?

Varmt fint väder, att alla torningar och deras hästar får en fin säsong med friska hästar och bra resultat på tävlingsbanorna!

 

/AMR

Kommentering är avstängd