Rapport från Ungdomsledarkurs helg 1

Publicerat den 18. Mar, 2018 av in Aktuellt

Nu är Skånes ridsportförbunds och SISU Idrottsutbildarna Skånes ungdomsledarkurs våren 2018 igång. Moa Dahlberg som gått utbildningen tidigare har just börjat vikariera som ridlärare i vår ridskola, vilket vi är jätteglada för! Här berättar nu Maja Rauer hur första utbildningshelgen var och du som vill veta mer kan gärna fråga Maja i stallet!

Efter en intensiv första helg på ungdomsledarutbildningen kommer en liten sammanfattning.

 Vi var på Scandic Hotell här i Lund, fjorton tjejer från olika delar av Skåne, de flesta mellan fjorton och tjugo år gamla.  Vissa ridskoleelever, andra med eget stall.
Vår kursledare Veronica lyckades hålla allting lika intressant hela helgen. Vi pratade om allt från brandsäkerhet, styrelser, hästhållning och miljö till ledstjärnor och såklart ledarskap.

 Ledarskapet och hur man är en ledare fick stort fokus. Det handlade om retorik, hur man får uppmärksamhet, kroppsspråk, hur miljön ser ut runt om en, och mycket om hur mindre barn fungerar osv. Många av sakerna var sådan som man ofta inte tänker på, men som spelar stor roll när man ska leda andra.

Vi var fjorton tjejer som hade väldigt kul tillsammans, människor med samma intressen och samma mål, oavsett ålder. Det kändes också som en påkostad kurs, och det var en lyxig känsla att till exempel bo på hotell och äta chokladfontän till frukost.

Nästa träff är i Höllviken och där ska vi besöka Falsterbo ridklubb, till dess har vi fått några hemuppgifter, bland annat ska jag intervjua tre medlemmar i vår förening.

//Maja Rauer

unnamed

Kommentering är avstängd