Varning: Sjukdomen kvarka konstaterad i Tomelilla!

Publicerat den 16. Feb, 2016 av in Föreningsinfo

Tyvärr har den dödliga kvarkan nu tagit sig ner i vår del av landet. Kvarka är en mycket smittsam och plågsam bakteriell infektion hos häst som i vissa fall kan leda till döden. Hästen blir hostig, får feber, snorar och kan också få variga bölder. Vi ber alla våra ridskoleelever, stallgäster och besökare att tänka på att inte ha samma kläder på sig och samma utrustning med sig, om man besöker olika stall! Tvätta händer noga i tvål, använd gärna handsprit, och tvätta stallkläderna i 60 grader om du besökt ett annat stall. Samma skor skall inte bäras i flera olika stall om det finns ett kvarkautbrott i närheten. Klappa/hantera inte heller olika hästar i stallet i onödan. Vi hoppas vi alla kan hjälpa till med att förebygga smitta,  så att inte även våra hästar insjuknar. Tack! /Personalen på Torns RF

Kommentering är avstängd