Vi i Stallet-laget: finalen i Flyinge 2015!

Publicerat den 25. Maj, 2015 av in Föreningsinfo

Torns deltog i distriktsfinalen av ”Vi i stallet” 2015 vi_i_stallet_lag_2015

Under söndagen 24/5 deltog 5 förväntansfulla och glada ”Torningar” i distriktsfinalen av ”Vi i stallet” på Flyinge Kungsgård. Anna Eriksson, Anna Rosenblad, Elin Wahlgren, Ida Jacobsson och Hedvig Borgstrand som rider lektion på onsdagar representerade Torns.

”Vi i stallet” är en kunskapstävling för barn mellan 10-13 år som arrangeras av Svenska ridsportförbundets distriktsungdomssektioner. Till grund för teorin ligger boken med samma namn som tävlingen och varje år har ett specifikt tema. I år låg fokus på stallvett och etikett, ridsportens ledstjärnor samt hästens dagliga vård och omsorg.

På söndagsmorgonen samlades de 16 lagen som gått till distriktsfinal på Flyinge Kungsgård. Där fick alla deltagarna ett skriftligt prov som skulle genomföras under 40 minuter. Medan proven rättades fick deltagare och lagledare en uppskattad guidad rundtur på anläggningen och därefter blev det fika och prisutdelning.

Trots att tjejerna ställde upp med kort varsel, och inte hunnit träna så mycket som flertalet av de andra lagen, gjorde de en strålande insats och fick en fin 5:e placering. Vann gjorde Dalby som därmed tog hem prissumman på 2500 kronor till sin klubb.

Teoripluggandet har gett mersmak och tjejerna hoppas på att Torns ställer upp nästa år igen och att fler får tillfälle att prova på detta sätt att tävla!

Teoriböckerna som användes kommer läggas i klubbrummet för er som är intresserade!

Kommentering är avstängd