Tre lagfinaler i dressyr

Publicerat den 21. Okt, 2014 av in Aktuellt, Dressyr

Inte mindre än tre lagfinaler stod på programmet för Torningar under helgen.
Allra bäst gick det för medelsvårB-laget, som var hisnande nära att vinna såväl finalen som hela serien.
Tremannalaget har varit extremt stabilt och jämnt i tre omgångar.

Egentligen är det en bedrift att DM- laget har klarat att komma till start, eftersom det bara finns tre ekipage i den lilla truppen. Flera av de andra lagen har haft många att välja bland, och kommit med fyra ekipage varje gång.
Men våra tre ryttare och deras hästar visade sig naggande goda.
Samtliga har kommit över 66 procent varje gång, och de har turats om att vara bäst inom laget.
I finalen var det Carl Bosson med Fanelia som toppade, med 69 procent och en andraplats. Han blev knappt slagen av en annan junior, Erika Langåker från Dagstorp med Sirello, som hade några tiondelar mer.
Torning nummer 2, Josefine Hellström med egna uppfödningen Fredman, bara 6 år, var också placerad, fyra på 67,75 procent. Sebastian Palm med Chadwick hade också fina poäng, 66,43.
Sammanräknat i lagpoäng blev det 203.217 och andraplats efter Dagstorp som hade 204.535….
Men det var mycket nöjda Torningar som kunde åka hem efter denna bedrift. Finalen avgjordes hos Åsbo Ponnyklubb, och precis som vid omgång 1 och 2 var vädret inte nådigt med mycket regn.

Hos Åsbo Ponnyklubb hölls en lagfinal även på lördagen, då Elitserien för ponny avgjordes.
Alliansen Torns-Dagstorp gjorde en strong insats i den stenhårda konkurrensen, och tog tredjeplatsen både i finalen och totalt.
Torns representerades i finalen av Blanca Bosson med Findus och Frida Lindbladh med Lothar. Från Dagstorp kom Ida Andersson med Ängsgårdens Hickory och Emelie Henriksson med Highlight.

Finalen för division 2 i ponnyallsvenskan i dressyr avgjordes på söndagen hos Viarps kör- och ridklubb.
Torningarna hade tränat flitigt på momentet visa vid hand. Det gav resultat i form av höga poäng och tredje pris i det momentet.
I dressyren gick det inte fullt så bra som det gjort i grundomgångarna, men en sjätteplats i finalen är ändå ett mycket fint resultat. Totalt har 20 lag varit med, varav nio gick till final.
I finalen red Stella Hoff med Nemo, Elise Ramsay Veljanovska med Dancing Queen, Liv Hansson med Dino Bambino, Moa Dahlberg med Miss Bond och Ebba Häggström med Nebraska.

Kommentering är avstängd