Miljöträning i november!

Publicerat den 07. Okt, 2014 av in Aktuellt, Föreningsinfo

14 oktober: Platser kvar för häst! Kostnad 100 kr.

Äntligen blir det miljöträning för alla som vill. Det har funnits ett stort intresse och nu kommer Berit Andersson som i vardagen arbetar på polisrytteriet i Malmö.
Miljöträningen vänder sig till våra medlemmar med häst eller ponny.
Lektionen beräknas ta ca 1.5h och kostar 100 kr (OBS! Ändrad kostnad). Det blir grupper om 4-6 ryttare. finns det ett stort intresse kommer hon både lörd 15 nov och sönd 16 nov. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften betalas vid träningstillfället.

Berit Andersson kommer till Torns för att lära våra medlemmar med häst/ ponny hur de skall ta sig igenom olika miljöer.
Stor häst och ponny kommer att delas upp i varsin grupp. Ryttarna kommer att få lära sig grunderna för att hantera sin häst/ponny som vill fly från en fara. Kännedom om hur vi som ryttare i vissa fall påverkar/förstärker hästens flyktinstinkt. Lära sig vad vi skall göra för att hästen skall känna en trygghet och kunna lita på sin ryttare/ledare.
Detta kommer att övas genom att passera olika ”faror”. Få hästen att gå rakt mot en fara samt passera över föremål på marken. Berit kommer att ta hänsyn till ryttaren och hästens förmåga. Hon skyndar långsamt.
Det viktiga är att grunderna övas in. Sedan kan man öka svårigheterna. Grupperna kommer kanske att hinna olika långt beroende på hur mycket de kan och orkar ta till sig.

Hoppas ni kommer på denna otroligt spännande träning. Publik är välkommen.

Anmälan till Santa Kopylov senast 25 oktober.

Kommentering är avstängd