Dressyrframgångar i helgen

Publicerat den 01. Sep, 2014 av in Aktuellt, Dressyr

Vilken dressyrsöndag för Torningarna! Några av våra ponnyryttare plockade fina tätplaceringar hos Frosta Ryttarförening i Hörby, och de stora hästarna tog sensationellt en tjusiga andraplats i första omgången av lag DM i medelsvår klass!

9-åriga Stella Hoff med sin nya ponny Nemo slog till med två segrar i Frosta, i LC2 och LB1 i kategori B. Samma resultat hade klubbkamraten Vera Häggström med Nebraska bland de största ponnyerna, kategori D. Förutom fyra segrar till Torningarna blev det också en tredjeplats genom Sigrid Eriksson i LB1 kat C.

Liv Hansson och Dino Bambino var i Viarp och fick ihop 67,679% i LC:2 och 64,483% i LB:1, men tyvärr räckte det inte till någon placering.

Även några av våra storhästekipage var ute och åkte denna extremt vattensjuka söndag. Vår ridskolechef Hanna Ericsson var i farten med sin Beryllium ute på Romeleåsen. Hon blev två i både LC:2 och LB:1 med 72,321 respektive 73,966%.

I Sösdala avgjordes första omgången av lag-DM avgjordes. Det var ett tufft startfält med nio starka skånska dressyrklubbar. Torns hade bara tre ekipage (fyra får delta och de tre bästa räknas)men de gjorde mycket jämna, fina resultat. Sebastian Palm med Chadwick hade 68 procent och fick även en individuell sjundeplacering, CarlBosson med Fanelia 67 procent och Josefine Hellström med Fredman 66 procent. Sydslätten vann omgången, och våra vänner från Dagstorp var trea, tätt efter Torns. Upplagt för ett spännande möte när omgång 2 rids i Ringsjön 21 september.

Innan dess ska ponnyekipagen tävla i första omgången i division 2 hos Staffanstorp på söndag, 7 september. Sedan har vi våra egna tävlingar helgen därpå, med stor häst lördag 3/9 och ponny på söndag 14/9. Även då blir det lagtävling, när knockout LB för stor häst rids kl 8 på söndagsmorgonen innan ponnyklasserna startar.

 

 

 

 

 

Grattis till er alla!

 

 

 

 

Kommentering är avstängd