Missa inte Svea Voltige på lördag

Publicerat den 18. Mar, 2014 av in Aktuellt

På lördag kl 10 blir det akrobatik på hög nivå när Sveriges främsta voltigetrupp, Svea, gör en uppvisning i Rönnströmska (stora ridhuset).
Alla är välkomna, från de yngsta knattarna och uppåt. Fritt inträde.
Efter uppvisningen kan alla som vill själva prova på voltige.
Svea Voltige är svenska mästare och har representerat Sverige i alla de stora tävlingarna. Nu tränar laget inför världsmästerskapet senare i år.
De har just kommit hem från en internationell tävling i Doha i Quatar.
Voltige är en av ridsportens officiella tävlingsgrenar, och kanske den mest showmässiga av dem. Man tävlar både i lag och individuellt i voltige, och precis som i dressyrens mästerskap har man kür, alltså ett fritt egenkomponerat program till musik.
Svea har fem voltigehästar. Achim, som reste med truppen till Quatar, utsågs där till tävlingens näst bästa häst. På lördag kan du prova att sitta på en fullfjädrad voltige häst. Kanske räcker det med att bara gunga med och känna rytmen och takten. Eller vill du kanske testa att göra någon lite mer avancerad rörelse.
Just nu är det bara tjejer i Sveas lag, men tidigare var lagets flyer (den minsta voltigören) en kille. Nu är det snart 8-åriga Greta Frodin som har den rollen, och som tillsammans med de äldre lagkamraterna satsar på VM i Frankrike efter sommaren.
Kom och se Greta och de andra utföra konster på hästryggen på lördag!
Ingen föranmälan behövs.

Kommentering är avstängd