Seger till Darwin!

Publicerat den 03. Dec, 2013 av in Aktuellt, Dressyr

Darwin är inte bara lektionsponny, han är en duktig tävlingshäst också. I helgen vann han LC2 dressyr med Blanca Bosson hos Viarps kör- och ridförening. Det var extra roligt eftersom Darwin nu är tillbaka efter en tuff höst med en besvärlig tandfraktur. En kindtand hade gått i tre delar, men Darwin hade inte visat att han hade ont eller var sjuk. Som tur var kom tandläkaren och veterinären Nina Lundgren till Torns för en rutinkontroll, så det upptäcktes innan infektionen hade utvecklats alltför långt. Tanden opererades akut dagen efter av Nina på Helsingborgs djursjukhus. Darwin fick sedan penicillinbehandling och har under hela hösten fått spolas och rensas i munnen för att hålla rent. Det måste han fortsätta med, liksom att få sitt hö uppblött. Vid tävlingen fick Blanca och Darwin höga poäng, 71 procent!

Kommentering är avstängd