Många små saker som ska klaffa för att föreningen ska snurra runt…

Publicerat den 13. Dec, 2012 av in Föreningsinfo

Vi är i föreningen ganska beroende av att alla drar sitt strå till stacken. Det har väl inte undgått någon att valberedningen söker ny ordförande  nästa år? En annan lika viktig post är kassör, och detta är ett jobb vi tror att man i framtiden kan dela upp i ett samarbete om inte en vill dra hela lasset själv.

Vår anläggning är en annan superviktig del av verksamheten som måste hållas i skick. Det görs främst vid arbetsdagar och sommararbeten, men även löpande av vår personal. Någon måste dock ha den övergripande översikten och göra bedömningar, planera, beställa och se till att nödvändiga reparationer utförs. Anläggningskommittén söker både någon som har lite öga för detta och någon som gärna gör mer handgripliga insatser. Det räcker långt att man är lite händig för att man ska kunna göra insatser här! Vi behöver även någon som kan ta lite ansvar för att våra olika maskiner fungerar och att någon från ponnystallet lär sig var/när/hur värme/vatten/el stängs av och på.

Första hjälpen, grönt kort, kurser eller spännande clinics. Vi söker pengar för genomförande av utbildningar och någon måste ha koll på detta så det både ansöks och kommer till användning. Friheten är stor för den intresserade!

Föreningens ekonomi har i alla år en ensam kassör haft som sin uppgift att ta hand om. Det är inte alls omöjligt att en eller flera samarbetar om kassörsarbetet med en begåvad uppdelning av sysslorna. Redan idag finns små utskott där t ex medlemsavgifter, löner och depositioner tas om hand. Kanske en ytterligare uppdelning på kund och leverantör samt analys och bokslut skulle kunna vara något. Hör av dig till Sofia om du är intresserad!

Långt från allt som finns är nämnt här nu, därmed inte sagt att det är mindre viktigt. Men just anläggning, ekonomi och utbildning har behov av ytterligare krafter inom en snart nutid.

När man är ny på Torns kan man behöva lite tid på sig att smälta allt nytt, men så snart man är inne i snurren och känner att man är lite intresserad av att göra en extra insats är man mer än välkommen att göra så! Det är inte bara något för ”gamla rävar” att hålla på med! Likaså behöver man inte vara uppstallad. Varför skulle inte en utomstående kunna engagera sig i utbildningskommittén eller få utlopp för sitt behov att byta fönster, lägga tak eller göra lite elarbete. Vi har uppdrag för alla!

Under rubriken ->Kontakt ->Föreningen finner du kontaktuppgifter till personer i våra olika kommittéer.
Tveka inte att höra av dig till någon redan aktiv om du har frågor eller inte kan vänta längre på att få hugga i!

2 Svar till “Många små saker som ska klaffa för att föreningen ska snurra runt…”

  1. Gunnel Holmquist

    14. Dec, 2012

    Mycket trevlig, tänkvärd och bra information !

  2. Eva Stigbrant

    20. Dec, 2012

    Någon som vill vara med i utbildningsgruppen?Hade varit jättekul och bra om vi var några fler :)