Månadens Torning!

Publicerat den 09. Sep, 2012 av in Föreningsinfo

Sandra Strömbacka började rida på Torns när hon var 6 år. Nu, sju år senare, finns det tre ponnyer som hennes hjärta klappar extra mycket för – Musslan, Pluto och Frodo. Alla hästarna är duktiga läromästare som fått Sandra att utveckla sin ridning år för år.

När hon började rida på ridskolan hette älsklingshästen dock Pedro, men han finns inte kvar på Torns längre. – Han var ganska jobbig och drog ner huvudet när man red, men jag tyckte om honom i alla fall, säger Sandra. Sandra ville vara mycket mer i stallet, och operation övertalning inleddes för att hon skulle få bli fodervärd. – Jag tjatade, och när jag var gammal nog att cykla till stallet på egen hand fick jag bli fodervärd till en av Torns ponnyer. Mamma Katarina tyckte också att det var kul, hon är själv ryttare och red på Torns grannklubb LCR när hon var yngre.
Musslan visade sig vara en mycket god läromästare.
– Hon gör inte så mycket om man inte gör rätt.
När Sandra hade haft Musslan i något år blev hon halt, och Sandra stod utan häst. Samtidigt kom en ny häst till Torns, new forestvalacken Pluto. Han ägdes av Amanda Ek, men hon var lite för liten för honom – också han en ganska envis ponny… Så Sandra blev fodervärd till honom, och ett år senare köpte familjen honom.
Pluto kan det mesta, men han är också ganska lat så man måste jobba för att få honom att jobba. Sandra lärde sig mycket av honom, och nu har han en ny fodervärd, Karna Aggebrandt. Sandra har nämligen en ny häst – igen!
– Min mammas kompis tipsade oss om Frodo, som stod i samma stall som hennes häst i Tranås. Vi har följt honom ett tag och varit och tittat när han har tävlat, och blev väldigt förtjusta i honom.

Frodo är en duktig fälttävlansponny som därmed kan både dressyr, hoppning och terräng.
Familjen Strömbacka visste att han skulle bli till salu nästa år, och ville gärna köpa honom.
– Men sedan blev han till salu redan i våras, och då kunde vi ju inte låta bli att åka och provrida honom.
Det blev en ny häst ett år tidigare än planerat. Frodo är en holländsk ridponny på 14 år.
– Han är alert och känslig, en bra läromästare men på ett annat sätt än Musslan och Pluto, säger Sandra. Man måste göra rätt på honom också för att han ska göra rätt, men inte för att han är lat som de andra två.
Sandra har redan varit ute och tävlat med honom.
– Dressyren går fint men hoppningen har inte gått lika bra. Men förhoppningsvis hittar jag rätt knappar snart.
Sandra går i åttan och läxorna tar allt mer tid, men helst vill hon vara i stallet hela tiden. Hon har två yngre bröder, Eero som är 6 år och Viljo, 2, som också tycker om hästar.
Om två år hoppas Sandra kunna kombinera hästarna och skolan.
– Jag vill gå på Bollerups ridgymnasium.

Kommentering är avstängd