Vi var hackade, men nu är det bättre!

Publicerat den 16. Feb, 2012 av in Föreningsinfo

Hejsan!
I veckan blev vår hemsida tyvärr hackad. Alla besökare som kom till sidan via en länk och inte en direkt adress i adressfältet skickades automatiskt vidare till en rysk sida som sedan tidigare varit flaggad för att innehålla virus. Eftersom sökmotorerna därför såg vår sida som en webbplats som skickar besökare till en icke pålitlig sidan, blev vi snabbt svartlistade. Det var därför många av er fick upp varningar på era datorer.
Det var inte en hacker in person som stod bakom, utan en bot som utnyttjar en svaghet i koden som jag trodde var tilltäppt, men inte!
Det verkar som att sidan med virus ligger nere, antagligen nerstängd på grund av sitt innehåll, så tror jag inte att någon borde ha smittats. Har du kommit till en sida som du inte valt själv, via vår sidan, så finns det viss risk att du smittats, men tror att risken är liten. Kör virusscan, som alltid!
Däremot vill jag verkligen understryka vikten av att uppdatera sin webbläsare till den absolut senaste versionen. Det finns även gott om mycket bra, gratis antivirusprogram. Bland annat gör Microsoft ett mycket populärt.
I slutändan kunde jag inte få bukt med problemet, trots många försök, de skurkaktiga filerna dök upp om och om igen, trots att alla dörrar borde varit stängda. Så, jag fick ta bort allt på sidan och starta upp det igen. Därför får ni för en tid framåt ha lite överseende med att saker och ting inte funkar helt ut. Just nu är kontaktuppgifterna borta, och medlemsdokumenten ligger nere. Även designen på sidan är lite ändrad.
Förhoppningsvis är vi strax tillbaka där vi var igen! Hör av er om det är ngt.
Mvh Stina Qvarnström

Kommentering är avstängd