Månadens torning!

Månadens torning!

Publicerat den 22. Feb, 2011 av in Föreningsinfo

Under den här vinjetten presenterar vi medlemmar i Torns Ryttarförening.Först ut är Victoria Fredriksson.

Victoria Fredriksson fyller 16 år i slutet av det här året. Hon har inte sin ponny uppstallad på Torns, men de flesta känner igen henne, inte minst från tävlingsbanan. Victoria brukar ingå i
Torns duktiga dressyrlag men hon tävlar också i hoppning.

Tävlingssäsongen har nätt och jämt hunnit börja men Victoria och hennes new forest Åstratorps Malorina har redan haft stora framgångar. I första starten på året slog de till med seger i LA:1 och bästa resultatet i den klassen hittills. Det var hos Lillhagens Ridklubb sista helgen i januari. Sedan har det rullat på med bra procent även hos Malmö Ridklubb där ekipaget hamnade precis utanför placering och en andraplats hos Åsbo Ryttarförening på sportlovet.
Victorias förklaring till resultaten är att hon har tränat mycket över vintern.
– Eftersom Malorina inte kan vila på vintern för att hon blir alldeles för pigg och galen så har jag varit tvungen att rida henne varje dag fast vädret har varit som det varit. Vi har tränat mycket skolor som öppna och sluta och kämpat på med dom enkla galoppombytena och det har gått väldigt bra. Det är nog därför det har gått så bra på tävlingarna för att vi har blivit lite bättre på allting och jag är faktiskt inte riktigt lika nervös inför tävlingarna som jag var innan.

Malorina kom till Victoria 22 augusti 2008. Hon fanns på ett new forest-stuteri i Småland, där hon också hade haft ett fint föl.

– Jag provred henne två gånger innan jag bestämde mig för att köpa henne och det ångrar jag aldrig! Varför jag valde just henne var för att hon var rolig att rida, hon hade egen motor och man kände när man red att hon tyckte att det var kul. Och så var hon så otroligt söt!
När Victoria fick henne var hon helt ”grön”. Skritta, trava och galoppera i låg unghästform var det hon kunde och hon hade inte hoppat någonting.

– Första gånger jag red henne på hemmaplan så kastade hon faktiskt av mig! Och det har hon gjort många gånger sen dess så jag har tappat räkningen. Hon kan lägga in bocksprång när jag hoppar som är rena glädjeskutten med det är omöjligt att sitta kvar ändå!
Malorina gillar att jobba och bli riden och hon lär sig väldigt snabbt.
– Hon gör alltid sitt bästa men ibland kan hon hon ju också ha sina dagar då ingenting fungerar och hon bara tjurar, men då är det lika bra att bara skritta ut en runda.
– Hon är världens största kelgris och ska alltid hålla på att fjäska för tränarna. Speciellt för min hopptränare Ellen, då ska hon stå precis bredvid och pilla henne lite försiktigt i håret och nosa henne i ansiktet.

Victoria började rida på Lomma Ridklubb när hon var sex år. Innan dess hade hon ridit på sin morfars nordsvenskar.
– När jag hade ridit ungefär fem år blev jag medryttare på en ponny.
Victoria gick över till Torns när hon ville ut och tävla, och sedan dess har hon varit klubben trogen. Hon bor i Bjärred och har Malorina i ett stall i närheten, men hon kommer ofta till Torns för att träna och träffa kompisar. Hon är också med i TRU, Torns ungdomssektion.
Hon har varit med och tagit lagsegrar för Torns i både knock out och allsvenskan.
I år siktar hon på att bli bättre och bättre i LA:P1 som är ett svårare program och som hon nyss börjat tävla.
– Ännu längre fram siktar jag på att försöka komma till SM.

Alla vet kanske inte att Victoria är väldigt duktig på att teckna.
– Jag har tyckt om att rita ända sedan jag var liten. Jag ritade mest hästar men ibland andra djur också. För ett och ett halvt år sedan
började jag rita porträtt av människor också, mest kändisar som jag ritar av från bilder.

Kommentering är avstängd